pátek, 14 únor 2020 10:35

TISKOVÁ ZPRÁVA ED K SVĚTOVÉMU DNI BOJE RAKOVINĚ

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

U příležitosti Světového dne boje proti rakovině - 4.února se Europa Donna-Evropská koalice proti rakovině prsu, reprezentována její výkonní ředitelkou  Susan Knox, zúčastnila zahájení Evropského plánu boje proti rakovině: Let´s strive for more on World Cancer Day.

Tato významná akce se konala přímo v Evropském parlamentu v Bruselu z iniciativy europoslanců sdružených v skupině Europoslanci proti rakovině.

Plán je ambiciózní  iniciativou, kterou pověřila prezidentka Evropské komise Ursula Von den Leyen  Evropskou komisařku pro zdraví a výživu Stellu Kiriakides, dřívější prezidentku ED. Plán bude iniciovat aktivity na všech stupních nemoci: prevence, diagnóza, léčba i život po léčbě.

Všichni přednášející demonstrovali své přesvědčení a hluboký zájem překonat rozdíly a zlepšit služby spojené s rakovinou pro všechny obyvatele Evropské Unie.

Navíc, celá událost přivedla ke společnému jednání nejen Europoslance proti rakovině, ale i velkou a různorodou společnost politiků, pracovníků ministerstev zdravotnictví, předné akademiky, vědce a zdravotnické profesionály, soukromý sektor i neziskové organizace společně s pacienty v léčbě i po ní. ED a jejich 47 členských zemí se budou aktivně podílet na této iniciativě a přispějí k jejímu úspěch. Všichni společně můžeme dosáhnout našeho smělého cíle.

Marta Kostrová,

Zástupce ČR pro ED a ECPC

Neviditelné ženy

Projekt probíhá pod záštitou Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s. Vznikl z potřeby „zviditelnit“ ženy-pacientky s metastatickým/pokročilým zhoubným nádorem prsu, zvýšit povědomí celé naší společnosti o jejich existenci, připomenout jejich problémy a potřeby a pomoci zkvalitnit jejich život.

Napište nám...

Navštivte nás...